دانلود فیلم های آموزشی شبکه هک امنیت | برنامه نویسی و دواپس مشاهده خدمات ما

ویدئو آموزش جامع نتورک پلاس Exam N10-008 به زبان فارسی قسمت چهارم CSMA-Duplex

انتقال اطلاعات به صورت half duplex و full duplex:

half duplex بودن یک شبکه یا تجهیزات آن به این معناست که در واحد زمان امکان ارسال و دریافت همزمان وجود ندارد . پس اگر یک نفر ارسال کننده دیتا باشد مابقی فقط می توانند دریافت کننده باشند به نوعی می توان گفت شبکه یک طرفه است (توپولوژی باس از نوع half duplex است) مانند یک تونل که ماشین های عبوری در واحد زمان فقط در یک جهت می توانند در آن حرکت کنند . اگر اهل سفر باشید و از جاده چالوس عبور کرده باشید این موضوع را تجربه کرده اید. تذکر : (هاف دوپلکس تلفظ درست این عبارت است . لطفا آن را هالف دوپلیکس نخوانید)

نوع دیگر انتقال اطلاعات full duplex است که در مقابل هاف دوپلکس است . در حالت فول دوپلکس ارسال و دریافت اطلاعات همزمان است و شبکه دو طرفه کار می کند . شبکه های امروزی همگی فول دوپلکس هستند

قانون csma/cd چیست ؟

csma/cd مخفف عبارت Carrier-sense multiple access with collision detection است Carrier-sense به معنی گوش دادن و multiple access به معنی دستیابی چند گانه است . به طور کلی این قانون می گویند سیستم های موجود در شبکه باس به شبکه گوش می دهند . در واقع یعنی قسمت دریافت کار شبکه خود را چک می کنند تا بفهمند آیا دیتا بر روی شبکه در حال رد و بدل است یا نه اگر قسمت دریافت سیستم ها خالی باشد یعنی دیتا بر روی شبکه ارسال نشده است (شبکه باس به صورت برد کست و هاف دوپلکس است پس اگر یک نفر بر روی شبکه اقدام به ارسال دیتا کند مابقی افراد حتما دریافت کننده خواهند بود .حال که سیستم ها دریافت ندارند پس کسی ارسال انجام نداده است)

به دلیل multiple access بودن این شبکه امکان دارد دو نفر همزمان دریافت کارت شبکه خود را چک کنند و پس از مشاهده خالی بودن دریافت خود اقدام به ارسال اطلاعات کنند در این حالت دیتای آن ها با یکدیگر برخورد کرده پدیده کالیژن به وجود می آید و پس از آن چون دیتا به مقصد نرسیده است مجددا اقدام به ارسال دیتا کنند و پدیده لوپ کالیژن را ایجاد کنند .

قانون csma/cd می گوید سیستم هایی که دیتای ارسالی آن ها با هم برخورد کرده اند باید به ازای یک رندوم تایم در رقابت برای ارسال اطلاعات و به دست گرفتن مدیای ارتباطی شرکت نکنند. این رندوم تایم که برای هر سیستم متفاوت خواهد بود باعث می شود دیتای دو سیستم مورد نظر به یکدیگر برخورد نکند و لوپ کالیژن را از بین می برد اما کالیژن همچنان در شبکه موجود است

قانون csma/cd
عیب یابی توپولوژی باس

در توپولوژی باس از یک جفت مقاومت سر و ته سیم شبکه استفاده می شود . در واقع سیگنال هایی که بر روی سیم کواکسیال قرار می گیرند نابود نمی شوند برای همین اول و آخر سیم کواکسیال دو مقاومت زده می شود تا سیگنال هار موجود در سیم پس از رسیدن به انتهای آن توسط مقاومت ها مصرف شود و در سیم کواکسیال بازتاب نشوند . برای عیب یابی توپولوژی باس شبکه را ابتدا نصف می کنند و دو سر هر کدام از آن نصف شده ها را مقاومت می زنند تا متوجه شوند مشکل قطع شدن ارتباط در کدام نصفه شبکه است . این فرآیند را ادامه می دهند تا سیستم معیوب مشخص شود .

مرور معایب شبکه با توپولوژی باس

این مدل توپولوژی مشکلات بسیاری دارد . تک کور بودن هسته سیم – بردکست و دیلی – half duplex بودن شبکه – پدیده بازتاب – کالیژن – عدم امنیت . عیب یابی مشکل – سرعت کم شبکه – محدودیت 25 سیستم در یک شبکه و …

امروز از این نوع توپولوژی استفاده نمی شود اما از کابل های کواکسیال برای ارتباط دوربین های مداربسته آنالوگ استفاده می کنند که در جلسات بعدی درمورد آن صحبت خواهیم کرد

دانلود باکس

حجم فایل :

زمان ویدئو :

زبان آموزش :

سطح :

me

82 مطلب منتشر شده

درباره این مطلب نظر دهید !